Met welke psychologische klachten ga je naar Psycholoog Assen?

Geef jezelf de ruimte

Veel klachten, ook fysieke, hebben een psychische basis. Denk aan vermoeidheid, dwanghandelingen, maar ook aan een relatie die vast dreigt te lopen. Het is, als je zo’n klacht hebt, ongelofelijk moeilijk zelf te weten waar het allemaal precies door komt. En het is bijna onmogelijk voor jezelf te zien hoe je er uit zou kunnen komen.

Je doet er in alle gevallen van psychologische klachten verstandig aan de stilte en de eenzaamheid van je klacht te doorbreken. Ook al heb je soms het gevoel dat mensen denken dat je je aanstelt, ook al vind je misschien dat je het eigenlijk op eigen houtje moet kunnen. Jij hebt nu een klacht. En je weet van binnen dat je er deze keer alleen niet uit gaat komen. Geef jezelf lucht en laat de last ook door een ander dragen. Alleen contact opnemen kan je al zo veel ruimte geven. Op Psycholoog Assen onderscheiden we een aantal soorten gevoelens die de basis van je klacht kunnen zijn. Je kunt natuurlijk makkelijk verschillende van die gevoelens hebben.

Het gevoel dat je vast zit

Je zit klem in jezelf, of in je relatie. Je weet ergens wel wat je zou willen en hoe het anders zou moeten. Maar het lukt je totaal niet te veranderen. Het lijkt elke dag wel erger te worden. Het voelt beklemmend. En het voelt zo uitzichtloos.

Het gevoel van angst

Hoe moet je het zeggen, je bent gewoon bang. Bang voor dingen die kunnen gebeuren; misschien zelfs als je alleen al naar buiten gaat. Of angst om te falen; in je relatie, op school, op je werk. En daarbij, het lijkt wel alsof al die anderen helemaal nergens last van hebben. Dat maakt je, naast angstig, ook nog eens onzeker.

Het gevoel van pijn

Je leeft. Onherroepelijk gaan je dingen overkomen die pijn doen. Dat kun je onmogelijk voorkomen. En dat doet pijn. Nu denk je misschien ‘tja, die pijn hoort bij het leven’, en dat is ook zo. De meeste pijn kun je dan ook zelf, of met dierbaren een plek geven. Maar soms niet. Dan bepaalt de pijn je leven en heb je hulp nodig die te boven te komen.

Het gevoel dat het niet klopt…

Er klopt iets niet. Het voelt niet goed. Je bent huilerig. Je piekert. En je kunt de vinger er niet op leggen. Tegelijkertijd ben je bedachtzaam; ‘hoort het er niet gewoon bij?’, ‘ja, maar ik heb het toch goed?’ en ‘anderen hebben toch veel grotere problemen’. En toch lijkt het elke dag wel een beetje slechter met je te gaan en begin je behoorlijk radeloos te worden.

En dan zijn er nog de duizenden dingen die niet in woorden te vatten zijn. Ik hoop dat ik je hiermee een handreiking heb gegeven om je klachten te duiden. Maar, nogmaals, bel me gerust, dan kan ik je veel beter helpen.

Contact Psycholoog Assen

Als je nog vragen hebt over je psychologische klachten, of als je wilt weten of wij ook jou kunnen helpen: bel of mail ons.