Psycholoog Assen

Over mijzelf

Twee werelden

Mijn vader is Nederlander, mijn moeder Indisch – een huwelijk dat twee werelden samenbracht, twee culturen. Dat was niet altijd even makkelijk, het zijn ook nog eens twee heel verschillende werelden. De Hollandse, met de voeten in de klei en de Indische, waar de spirituele wereld net zo gewoon en alledaags is als de gewone wereld.

Bijzondere mensen

En om die twee werelden de plek te geven die ze verdienen moest ik dicht bij mezelf blijven, goed om mij heen kijken, goed luisteren en me leren verplaatsen in anderen. Natuurlijk eerst thuis, maar later ook daarbuiten.

Dat ging me heel natuurlijk af, ik ben gefascineerd door menselijk gedrag: hoe doen mensen wat ze doen, en waarom, wat hopen ze te bereiken en waar komt het vandaan als ze doorgaan op een ingeslagen weg, die nergens heengaat?

Praktisch en intuïtief

De combinatie praktisch en intuïtief zie je ook terug in mijn studie; ik ben afgestudeerd als Arbeid & Organisatie psycholoog aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Ik volgde de liefde naar Groningen en deed daar een extra keuzevak: Filosofie. Ook na mijn studie, in werk en vervolgopleiding blijft het terugkomen: dan weer spiritueel, dan weer praktisch.

Vreemd eigenlijk dat er maar weinig plekken zijn die én spiritueel (of intuïtief) én praktisch zijn. Dat heb ik, als werkend psycholoog in Assen een beetje zelf moeten uitvinden. Want: in de verbinding van die twee ben ik het meest creatief en meest mezelf.

Yvonne

Contact met Psycholoog Assen

Heb je nog vragen of wil je weten over Psycholoog Assen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.